ЮРИДИЧНА КЛІНІКА ІНСТИТУТУ ПРАВА

Юридична клініка СумДУ та кафедра міжнародного, європейського права та порівняльного правознавства СумДУ провели організаційну онлайн-зустріч з Асоціаціацією юридичних клінік України, іншими юридичними клініками щодо реалізації проєкту «Посилення спроможності юридичних клінік із забезпечення доступу до правосуддя в умовах воєнного стану»

Юридична клініка ННІ права СумДУ разом з кафедрою міжнародного, європейського права та порівняльного правознавства СумДУвізьме участь у міжнародному проєкті АЮКУ «Посилення спроможності юридичних клінік із забезпечення доступу до правосуддя в умовах воєнного стану» за підтримки Програми USAID «Справедливість для всіх».

Один із напрямів проєкту передбачає налагодження зв’язків та створення системи взаємодії між українськими та іноземними клініками через міжнародну IT-платформу. Це допоможе їм швидко та ефективно надавати правову допомогу українцям, що були змушені залишити свої домівки через війну. На заклик до співпраці АЮКУ відгукнулися 8 іноземних юридичних клінік з Вельсу, Італії, Німеччини, Польщі, Румунії, Чехії та Чорногорії. Разом з юридичною клінікою СумДУ реалізацією проекту займатимуться 9 українських клінік з різних регіонів.