ЮРИДИЧНА КЛІНІКА ІНСТИТУТУ ПРАВА

7 листопада 2022 року для студентів вибіркового курсу «Правнича клініка» проведено гостьову лекцію практикуючим юристом приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у м. Суми Єсіною Наталією.

За програмою вибіркового курсу «Правнича клініка» для студентів другого курсу ННІП СумДУ юрист приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у м. Суми Єсіна Наталія провела гостьову лекцію на тему «Особливості консультування людей, що постраждали від воєнних злочинів. Документування воєнних злочинів в Україні»

Під час заняття студенти дізнались, що саме називається воєнними злочинами, хто в Україні та як їх документує, зокрема про документаторів ініціативи #трибунал_для_путіна.

Поговорили про те, як важливо фіксувати кожен епізод тієї шкоди, яку наносять російські війська цивільному населенню в Україні та чому важливо збереження історичної правди для майбутніх поколінь.

Студенти-правники вже зараз усвідомлюють те, скільки правових проблем переселенців та постраждалих внаслідок війни доведеться вирішувати не один рік після нашої перемоги та готові вчитися та переймати досвід правозахисників задля того, щоб допомагати людям.

         Залучення практиків при вивченні курсу «Правнича клініка» сприяє формуванню у студентів професійних якостей та кращому розумінню майбутньої професії.