ЮРИДИЧНА КЛІНІКА ІНСТИТУТУ ПРАВА

ДВІ КОМАНДИ ЮРИДИЧНОЇ КЛІНІКИ СУМДУ ВИЙШЛИ У ФІНАЛ ГАКАТОНУ З ПРАКТИЧНОГО ПРАВА (STREETLAW) «ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВОВИХ ПОТРЕБ ЛЮДЕЙ В УМОВАХ ВІЙНИ»

Команда «Славний Milenium» у складі Шульги Марії (Ю-11), Стригунова Ярослава (Ю-11), Леоненко Богдани (Ю-11), Ткаченко Олесі (Ю-11) з правопросвітнім уроком на тему «Права і свободи громадян в умовах воєнного стану» та команда «Феміда» у складі Сугоняко Анастасію (Ю-12), Герасименка Влада (Ю-12), Кравченко Дарії (Ю-12) з правопросвітнім уроком на тему «Національні механізми захисту прав переміщених українців» пройшли у фінал Гакатону з Практичного права (Street law) «Забезпечення правових потреб людей в умовах війни». Захід стартував 21 листопада 2022 року. Наші студенти-клініцисти за наставництва менторів, генерували ідеї, тестувати їх на студентській аудиторії і створювали нові правопросвітницькі матеріали, випробували себе та свої здібності у розробці правопросвітницьких продуктів різних форматів, адаптували їх до офлайн і онлайн середовищ, навчились впроваджувати до своїх розробок різні технології та застосунки. Підтримку у цьому процесі їм надавали досвідчені українські та іноземні експерти під час воркшопів і тренінгів.

Захід організовано Асоціацією юридичних клінік України в межах проєкту «Посилення спроможності юридичних клінік із забезпечення доступу до правосуддя в умовах воєнного стану» за сприяння Програми USAID «Справедливість для всіх».

9 грудня відбудеться підведення підсумків та оголошення переможців на Фестивалі Street Law. Вболіваємо за наших клінісцистів.