ЮРИДИЧНА КЛІНІКА ІНСТИТУТУ ПРАВА

Студент ННІ права, клініциста нашої юридичної клініки посів 1 місце у конкурсі студентських есе УГСПЛ у партнерстві з Громадською організацією «Асоціація юридичних клінік України на тему «Перехідне правосуддя: механізми переходу від війни до миру – дороговкази для України».

  • Раді привітати Артема Наумова, студента-правника, клініциста нашої юридичної клініки, якій посів 1️ місце у конкурсі студентських есе УГСПЛ у партнерстві з Громадською організацією «Асоціація юридичних клінік України на тему «Перехідне правосуддя: механізми переходу від війни до миру – дороговкази для України».

У конкурсі прийняли участь студенти 15 юридичних клінік з різних областей України.

Цей конкурс виявив творчо обдарованих молодих людей, зацікавлених у правозахисній діяльності, показав їх профорієнтації та активну життєву позиції щодо актуальних викликів, пов’язаних із подоланням наслідків збройного конфлікту, формування в суспільстві розуміння механізмів переходу від війни до миру в Україні та інструментів соціального примирення.

Студенти аналізували основні складові правосуддя перехідного періоду, досвід інших країн в пост-конфліктний період та процеси відновлення справедливості і забезпечення правопорядку після війн, специфіку збройного протистояння на Сході України та події, пов’язані з анексією Російською Федерацією Криму. Також учасники та учасниці пропонували «власні рецепти» перехідного періоду.