ЮРИДИЧНА КЛІНІКА ІНСТИТУТУ ПРАВА

Наша юридична клініка взяла участь у тренінгу для студентів юридичних клінік «Правовий лабіринт: від теорії до практики», проведеному фахівцями Регіонального та Сумського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги.

 

На базі Сумського аграрного університету за участі фахівців Регіонального та Сумського місцевого центру з надання БВПД відбувся тренінг «Правовий лабіринт: від теорії до практики». Наші студенти-консультанти разом зі студентами Сумського національного аграрного університету, Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ вчилися налагоджувати контакти, працювати у команді, консультувати клієнтів.

Перший модуль тренінгу стосувався презентації основних напрямків діяльності системи БПД, з якими мають бути обізнані студенти юридичних факультетів. Молодь поінформували про отримання громадянами як первинної, так і вторинної правової допомоги в різних містах та районних центрах Сумської області.

Другий модуль бувприсвячений практичній частині тренінгу. Учасники заходу взяли участь у грі «Життєва ситуація» у форматі питання – відповіді, а також у двобої капітанів команд. Завершився тренінг ситуативною грою «Правова консультація».

Студенти юрклінік мали змогу дізнатися не тільки про основи інтерв’ювання, а й на практиці поринути в консультування клієнта. Тренери запропоновали п’ять ситуаційних кейсів, з якими на практиці звертаються громадяни до центрів та бюро правової допомоги. Дані кейси стосувалися таких категорій клієнтів: внутрішньо переміщені особи, малозабезпечені сім’ї, учасники бойових дій, особи з інвалідністю та боржники по аліментах.

Студенти отримали практичний досвід консультацій та рішень з проблемних питань, з якими часто звертаються клієнти із вище перерахованих категорій.