ЮРИДИЧНА КЛІНІКА ІНСТИТУТУ ПРАВА

20 травня 2022 року юридичною клінікою СумДУ проведено Тренінг для кураторів та консультантів юридичних клінік закладів вищої освіти в рамках виконання Освітнього проекту 619998-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Європейські стандарти захисту прав споживачів фінансових послуг».

20 травня 2022 року юридичною клінікою СумДУ проведено Тренінг для кураторів та консультантів юридичних клінік закладів вищої освіти в рамках виконання Освітнього проекту 619998-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Європейські стандарти захисту прав споживачів фінансових послуг».

У тренінгу взяли участь 11 команд юридичних клінік з Бердянського університету менеджменту і бізнесуНУБІП , Дніпровського гуманітарного університету, Університету митної справи та фінансівНаціонального університету «Чернігівська політехніка» та Сумського державного університету.

 

 

Куратори та консультанти юридичних клінік отримали корисні знання щодо особливостей виконання кредитних зобов’язань в період воєнного стану, ризиків споживачів в сфері мікрокредитування та психологічних методів роботи з клієнтами під час надання консультацій в сфері фінансових послуг.

Спікерами на заході виступили:

Олександр Солдаткін, адвокат, тема виступу: «Практика захисту прав споживачів фінансових послуг у сфері мікрокредитування».

Світлана Семіног, науковий співробітник відділу міжнародного приватного права та правових проблем євроінтеграції Науководослідного інституту приватного права і підприємництва імені академіка Ф. Г. Бурчака Національної академії правових наук України (м. Київ), кандидат юридичних наук, тема виступу: «Захист прав позичальників за договором споживчого кредиту в умовах воєнного стану».

Людмила Руденко, кандидат юридичних наук, доцент, доцент кафедри адміністративного, господарського права та фінансовоекономічної безпеки Сумського державного університету, керівник юридичної клініки Сумського державного університету, тема виступу: «Практика надання консультацій юридичною клінікою СумДУ у період воєнного стану».

Анна Яковенко, практикуючий психолог, судовий експерт, тема виступу: «Психологічні аспекти підготовки та надання консультацій в сфері захисту прав споживачів фінансових послуг»

У другій частині тренінгу команди вирішили практичний кейс та обмінялися досвідом консультування в умовах воєнного стану.

Із відеозаписом заходу можна ознайомитися на сторінці проєкту у фейсбук.

 

Команда проєкту висловлює вдачність спікерам та учасникам тренінгу!

Слава Україні!