ЮРИДИЧНА КЛІНІКА ІНСТИТУТУ ПРАВА

«Життя в одній валізі»: інсталяція до  Всесвітнього дня біженців у Сумах

Юридична клініка Сумського державного університету взяла участь у інтеграційному заході, присвяченому Всесвітньому дню біженців.

18 червня в Сумах у торговельному центрі «Мануфактура» пройшов інтеграційний захід «Життя в одній валізі», присвячений Всесвітньому дню біженців.

Подію організувала регіональна команда БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у Сумської області разом із партнерами: ГО «КримSOS», БФ «Рокада», БФ «Право на захист» та Радою з питань внутрішньо переміщених осіб при Сумській міській раді.

На локації розмістили валізи з написами назв постраждалих, окупованих і знищених українських міст та мапу України, на якій будь-хто міг написати побажання й поділитися переживаннями. Також на заході працювала аудіовиставка «Переміщені долі: історії мужності та сили духу», яка знайомила з історіями біженців та переселенців.

Захід відбувся в межах проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб» за фінансування Агентства ООН у справах біженців в Україні.