ЮРИДИЧНА КЛІНІКА ІНСТИТУТУ ПРАВА

Засідання круглого столу на тему «Особливості становлення та перспективи розвитку спортивного права в Україні»

81216uk

В рамках Всеукраїнського тижня права, 8 грудня 2016 року в Конгрес центрі СумДУ на базі Юридичної клініки ННІП СумДУ відбулося засідання круглого столу на тему «Особливості становлення та перспективи розвитку спортивного права в Україні».
Студенти юридичної клініки виступали з доповідями, всього в роботі круглого столу взяли участь 12 чоловік: викладачі ННІП загальноправових дисциплін, студенти та представники місцевого самоврядування.
На круглому столі розглядали питання, які стосуються правового регулювання професійного спорту в Україні, правові аспекти організації та проведення спортивних змагань, правовий статус спортсменів, тренерів та інших учасників спортивної діяльності, а також перспективи подолання проблем становлення спортивного права.
Враховуючи наявність проблем, пов’язаних з правовим регулюванням спорту в Україні, учасники круглого столу вирішили сформувати наступні пропозиції щодо:
– створення механізму юридичної відповідальності за порушення законодавства у сфері професійного спорту;
– захист прав спортсмена , шляхом визначення їх НПА;
– підвищення рівня правової свідомості та правової культури спортсменів, тренерів та інших учасників спортивної діяльності.